Trendpresentatie toer Nederland

De nieuwe trendpresentatie van marktonderzoeker en strateeg Klaus van den Berg heeft geleid tot een trendtoer in Nederland. Zijn volgende trendpresentatie zal op 19 juni plaatsvinden in Amsterdam. Deze presentatie kan worden bijgewoond door het algemeen publiek en de pers.

8 april 2014: Van trends naar toekomst
Lancering van de trendpresentatie aan de Marketing & Strategie Tafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam voor 100 leden en hun gasten.

17 april 2014: Trends, insight & winkel van morgen
Spreker bij bijeenkomst voor 25 retail professionals in Hilversum.

20 mei 2014: Dille & Kamille persdag
Spreker tijdens de lancering van de workshopruimte in de onlangs geopende flagship store van deze Nederlandse retailketen in Nederland en België voor 45 lifestyle en food journalisten, redacteuren en bloggers.

12 juni 2014: T-Mobile Company Day
Spreker voor 20 marketers en analisten in Wijk aan Zee.

19 juni 2014: Kwalitatieve onderzoekers: Trendwatchers of trendonderzoekers?
Spreker tijdens bijeenkomst van de Nederlandse vakvereniging MOA, Center for Information Based Decision Making & Marketing Research in Amsterdam. Deze presentatie kan worden bijgewoond door het algemeen publiek en de pers.

Marktonderzoeker Klaus van den Berg komt met zijn visuele presentatie over de veranderende tijdsgeest naar de MOAbout “Kwalitatieve onderzoekers: trendwatchers of trendonderzoekers” op 19 juni aanstaande en zal hierover een trendlezing geven. Hij visualiseert de overkoepelende megatrends van de zich vormende informatie-samenleving.

Met zijn geplande trendpresentatie reist Van den Berg op 19 juni langs in het oog springende trendsetters, hipsters en ‘early minorities’ in West-Europa. Hij visualiseert de overkoepelende megatrends van de zich vormende informatie-samenleving. Activerende maatschappelijke betrokkenheid wordt door hem gesignaleerd als nieuwe verbinding tussen verschillende generaties en doelgroepen. Innovatieve vormen van ‘co-branding’ op basis van het nieuwe delen in de ‘sharing economy’ van de toekomst komen aan bod. Tevens toont hij de nieuwe route van ‘advertising’ naar ‘artvertising’ binnen de creatieve industrie met toonaangevende voorbeeldcases vanuit Europa voor de wereldmarkt.

Van den Berg: “Sinds het uitbreken van de crisis bespreken experts, professionals, burgers en consumenten in mijn trendonderzoeken het heden als een overgangsperiode naar de nieuwe tijd. De verwachtingen over de nabije toekomst in de komende vijf jaar kunnen worden samengevat als een digitale belofte van informatiedeling met zowel voordelen als nadelen, waarbij privacy een steeds belangrijker thema wordt. Opvallende nieuwkomer binnen het actuele trendspectrum is de herwaardering van het verleden als een veilige, emotionele thuishaven, en als een zeker kompas op de woelige baren van de digitale en mobiele tijdsgeest. Branding Heritage wordt dé nieuwe trend voor mensen, merken en organisaties die de hoofden en de harten willen gaan blijven boeien en binden voor de langere termijn.”

http://www.moaweb.nl/evenementen-en-agenda/moa-bijeenkomsten/moa-evenementen-2013-2014/19-jun-moa-kwalitatieve-onderzoekers-trendwatchers-of-trendonderzoekers

http://www.cloutoday.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=1232:toekomstonderzoek-en-de-overkoepelende-megatrends&Itemid=145

The new trend presentation of market researcher and strategist Klaus van den Berg has led to an ongoing trend tour in The Netherlands. His next trend presentation will be on 19 June in Amsterdam. This presentation is open to the public and press.

8 April 2014: From Trends to Future
Launch of the trend presentation at the Marketing & Strategy Table of the Royal Dutch Industrial Society (Koninklijke Industrieele Grote Club) in Amsterdam for 100 IGC members and their guests.

17 April 2014: Trends, insights & shops of tomorrow
Speaker at meeting for 25 Dutch retail professionals in Hilversum.

20 May 2014: Dille & Kamille press day
Speaker at the launch of the workshop space in the recently opened flagship store in Amsterdam of a Dutch retail chain in The Netherlands and Belgium for 45 Dutch lifestyle and food journalists, editors and bloggers.

12 June 2014: T-Mobile Company Day
Speaker for 20 marketers and analysts in Wijk aan Zee.

19 June 2014: Qualitative researchers: Trend Watchers or Trend Researchers?
Speaker on future research & megatrends at a professional meeting of the Dutch association MOA, Center for Information Based Decision Making & Marketing Research in Amsterdam. This presentation is open to the public and press.