Agent: Speaker’s Academy

Logo Faculty Member_zwarte achtergrond RGB

De Speaker’s Academy vertegenwoordigt mij als spreker en dagvoorzitter.

Categorieën:
* Futurologen & Trendwatchers
* Innovatie & Creativiteit
* Presentatoren & Dagvoorzitters

Talen:
* Engels
* Nederlands
* Duits

Klaus van den Berg (1967) is afgestudeerd politicoloog in de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1991 is hij werkzaam in marktonderzoek, strategie en trends voor bedrijven, overheden, NGO’s en goede doelen in Nederland en daarbuiten. Hij heeft gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften als Avenue, Blvd., DutcH en L’Officiel Hommes NL. Als trendwatcher en presentator verscheen hij op RTV in Nederland, Engeland (BBC) en Zwitserland.

Zijn nieuwe trendpresentatie behandelt de huidige trends en toekomstige ontwikkelingen van de Nederlandse informatiesamenleving, afgekort als de iSamenleving, zoals door hem onderzocht in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Zijn werkdocument ‘De (r)evolutie van de iSamenleving’ is gepubliceerd op www.rijksoverheid.nl. Naast deze maatschappelijke megatrends lanceert hij tevens zijn meest recente trendhypothese in de vorm van een visuele reis langs trendsetters en hipsters in West-Europa.

In april van dit jaar is deze nieuwe trendpresentatie in première gegaan aan de Marketing & Strategie Tafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam (IGC). Hierbij was een geselecteerd publiek van honderd gasten van alle generaties aanwezig. Het aanwezige publiek is interactief betrokken tijdens de trendlezing (1 uur) en tijdens het daaropvolgende diner (1 uur). De sfeer en de reacties waren zeer positief.

Een korte versie heeft hij enkele weken later ook gepresenteerd tijdens de retail-bijeenkomst ‘Trends, insights & winkels van morgen’ in Hilversum. Op 19 juni zal hij de sessie ‘Kwalitatieve onderzoekers: Trendwatchers of trendonderzoekers. De delicate balans tussen intuïtie en expertise’ afsluiten met een specifieke versie van zijn trendpresentatie voor zijn vakgenoten van de MOA, ‘center for information based decision making & marketing research’.

Onderwerpen:
* Verleden, heden & toekomst van marktonderzoek
* Business strategie voor de (middel)lange termijn
* Trends van burgers en consumenten
* Maatschappelijke megatrends in Nederland
* Visuele en observationele trendwatching onder trendsetters

Voor boekingen:
http://speakersacademy.nl/speakers/klaus-van-den-berg

The Speaker’s Academy in Rotterdam represents me as a speaker.

Categories:
* Futurologists & Trendwatchers
* Innovation & Creativity
* Presenters & Day’s Chairmen

Languages:
* English
* Dutch
* German

For bookings:
http://speakersacademy.nl/speakers/klaus-van-den-berg