Vogue NL: Deze Parijse expositie over de legendarische modefotograaf Guy Bourdin wil je niet missen

Screen Shot 2016-03-17 at 18.23.23

http://www.vogue.nl/artikel/deze-parijse-expositie-over-de-legendarische-modefotograaf-guy-bourdin-wil-je-niet-missen

Deze Parijse expositie over de legendarische modefotograaf Guy Bourdin wil je niet missen

DATUM 15 maart 2016

The Guy Bourdin Estate 2016 / Courtesy of Louise Alexander Gallery (www.louise-alexander.com)

Er komt weer een bijzondere modetentoonstelling aan, en wel in Parijs. De Studio Des Acacias wijdt vanaf begin april een tentoonstelling aan de iconische modefotograaf Guy Bourdin, en zal zijn oeuvre tentoonstellen in de expositie genaamd Guy Bourdin: The Portraits.

Pionier in de modefotografie
Guy Bourdin (1928-1991) was een van de meest invloedrijke en bekendste modefotografen van de jaren zeventig en tachtig. De Parijse fotograaf werkte veel samen met befaamd modefotograaf Helmut Newton en kunstenaar Man Ray. Zijn mysterieuze en surrealistische foto’s maakte hem een van de belangrijkste fotografen van de Franse Vogue in de periode 1955-1987. Zo heeft Newton ooit gezegd: ‘Het magazine werd in vele opzichten onweerstaanbaar voor hem en mij, we vulden elkaar precies aan. Als hij of ik alleen waren geweest zou het nooit zo goed hebben gewerkt.’

Dromerige en surrealistische beelden
In de expositie zullen meer dan honderd werken van Guy Bourdin uit de jaren vijftig tot de late jaren tachtig worden getoond. Tussen de werken zitten onbekende werken die de afgelopen vijftig jaar nooit getoond zijn, maar ook enkele van zijn meest iconische beelden. De beelden representeren Bourdins stijl en visie op de modewereld, een duistere en kille kijk op glamour in combinatie met dromerige en surrealistische beelden. Naast de beelden zullen er ook korte modefilmpjes worden getoond die Bourdin maakte tijdens foto shoots. De tentoonstelling poogt de artistieke fascinatie die Bourdin had met grafische composities, concepten en filmische portretten te belichten. Zijn reputatie als de pionier van de modefotgrafie en modefilm is het uitgangspunt.

Guy Bourdin: The Portraits is te zien van 2 tot 30 april 2016 in Studio Des Acacias in Parijs.

CULTUUR EXPO PARIJS HELMUTNEWTON MARIOTESTINO PETERLINDBERGH GUYBOURDIN ARTIKELEN

The Guy Bourdin Estate 2016 / Courtesy of Louise Alexander Gallery (www.louise-alexander.com)

.